Из Младеновца за Србију

Из Младеновца за Србију

Овај пројекат Удружење уз подршку ГО Младеновац реализује од 2019. године.

Циљ пројекта је да се жене које живе на селу охрабре, едукују и економски помогну да своје производе прераде у кућним условима, брендирају их и изнесу на тржиште.

Пројекат траје читаве године и одвија се у више фаза:

    - пријављивање, одабир и закључивање уговора са учесницима у пројекту, 

    - едукација (теоретска и практична),

    - економска подршка (набавка амбалаже и репроматеријала),

    - мониторинг и подршка у процесу производње,

    - брендирање производа и промо пултова,

    - организовање наступа на сајмовима и манифестацијама.

У претходне две године пројектом је обухваћено 15 жена из Влашке, Рабровца, Марковца, Пружатовца и Села Младеновца.

Најзначајнији успех остварен је на Сајму етно хране и пића у Београду 2019. године када су добијена два признања за производе од боровнице и купине, као и 2021. године када је добијено признање за производ од шипка.

Сваке године задњег викенда у септембру Удружење са својим партнерима Удружењем пчелара "Космај" и Удружењем виноградара и вићара Младеновац организује манифестацију "Из Младеновца за Србију" у оквиру које, уз одговарајући културно уметнички програм, излажу и продају своје производе Младеновчанима и гостима Младеновца.

Удружење је свој пројекат представило и на телевизијама са националном фреквенцијом у емисијама "Шареница" и "Знање имање" на РТС-у и у оквиру емисије "Прело у нашем сокаку" на ТВ Хепи. Захваљујући томе на позив Клуба "Идеја" и општине Пале пројекат је представљен на Палама 27. августа 2020. године, а већ 15. октобра исте године, у оквиру обележавања Светског дана жена на селу организован је заједнички наступ са учесницима истог пројекта на Палама.

© Copyright 2021 Од предака за будућност - All Rights Reserved

Made with Mobirise web template